|

כחלק מהסערה הציבורית נפתח גם קמפיין ציבורי (עוד לפני עידן ההדסטארט!) לגיוס כספים לשליחתן של דוארק ווילי לשטוקהולם – על אפו ועל חמתו של ארגון השחייה האוסטרלי. כנאמר – אם הם לא רוצים לשלם על שליחת נשים לאולימפיאדה – לא צריך, נסתדר בלעדיהם, העיקר שתהיה מדליה.
תוך זמן קצר גויס כל הכסף הדרוש, מה שלא הותיר ברירה לארגון השחייה האוסטרלי, שהבין לאן הרוח נושבת, והוא ביטל את האיסור על השתתפותן.

אם הסערה הציבורית עשתה משהו לדוראק, היא רק גרמה לה להגיע אל האולימפיאדה אפילו יותר נחושה. דוראק לא סתם זכתה במדליית הזהב, היא גם קבעה תוך כדי שיא עולם חדש – והקדימה את סגינתה ב-3 שניות שלמות. במקרה, או שלא, סגניתה היתה יריבתה האוסטרלית ווילי. וככה יצא, שאוסטרליה, שלא ממש רצתה בהתחלה לשלוח נשים לאולימפיאדה, חזרה משוקהולם עם מדלית זהב ומדליית כסף. סה״כ, לאוסטרליה חזרה מהאולימפיאדה עם 7 מדליות – כולן בשחיה, למעט אחת בטניס.
גם אחרי האולימפיאדה דוראק שמרה על מעמדה בצמרת השחייה הבינלאומית. בין 1912 ל-1918 היא קבעה 12 שיאי עולם נוספים. השיא האוסטרלי שקבעה באותן שנים היה מהיר ב-52 שניות מהשיא של הגברים באותם הימים.
ב-1920, זמן קצר לפני אולימפיאדת אנטוורפן, היא נאלצה לעבור ניתוח להסרת התוספתן. בעודה מחלימה מהניתוח נדבקה בטיפוס ובדלקת ריאות (שלא נגרמה כתוצאה מקורונה). בלית ברירה, היא נאלצה לוותר על השתתפותה באולימפיאדת אנטוורפן, מה שמנע ממנה את האפשרות לזכות במדליות אולימפיות נוספות. שנה לאחר מכן פרשה משחייה תחרותית.
לאחר פרישתה, הפכה למאמנת שחייה בסידני ונפטרה מסרטן ב-1956. במהלך השנים היא הוכנסה להיכל התהילה של השחייה. בשנת 2000, נסגר המעגל כשהאולימפיאדה הגיע לעירה, סידני, ואחד מהרחובות בקריה האולימפית בעיר, נקרא שדרת שרה דוראק לזכרה. לא רע עבור מי שאוסטרליה תחילה לא רצתה שתייצג אותה כלל באולימפיאדה.
לפוסט הזה יש 2 תגובות
איך לטוס יא סטלנים?!?!
האולימפיאדה היתה ב-1912
טיסה הומצאה ב-1907 והטיסה המסחרית הראשונה עם נוסעים היתה ב-1914. תמחק תמחק ומהר
היוש! תוקן 🙂 תודה 🙂